Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Μουσικοθεατρικό Εργαστήρι για παιδιά από 7 έως 12 ετών

July 31, 2014 @ 10:00 am - August 4, 2014 @ 2:00 pm

20€

Μουσικοθεατρικό Εργαστήρι για παιδιά από 7 έως 12 ετών

 

Μόλυβος, 31 Ιουλίου – 4 Αυγούστου

 

Στα πλαίσια της Θερινής Ακαδημίας Κιθάρας Αρίων

 

O Φορέας Τουρισμού Μολύβου στο πλαίσιο της διοργάνωσης της 3ης Θερινής Ακαδημίας Κλασικής Κιθάρας Αρίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί 1- 6 Αυγούστου 2014 στον ειδυλλιακό Μόλυβο την πατρίδα του Αρίων του Κιθαρωδού, διοργανώνει για φέτος  ένα μουσικοχορευτικό εργαστήρι για παιδιά 7-12 ετών, παράλληλα με τους άλλους διαγωνισμούς και τις εκδηλώσεις που θα γίνουν αυτές τις μέρες.

 

Η δημιουργική δραστηριοποίηση των παιδιών και η επαφή τους με την τέχνη μέσα από το παιχνίδι, είναι ο στόχος της παράλληλης αυτής δράσης που διοργανώνεται για πρώτη φορά στα πλαίσια της 3ης Θερινής Ακαδημίας Κιθάρας Αρίων.

 

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να συστήσει τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στη μουσικοθεατρική πράξη και να τα φέρει σε πρακτική επαφή με δημιουργικές διαδικασίες όπως η σύνθεση τραγουδιών και η συγγραφή κειμένων.

Στις πέντε μέρες του εργαστηρίου τα παιδιά (7-12 ετών) με τη βοήθεια των έμπειρων υπεύθυνων του εργαστηρίου, θα φτιάξουν μια μικρή παράσταση η οποία θα παρουσιαστεί στις 4 Αυγούστου στο συνεδριακό κέντρο του Μολύβου, πάνω σε συγκεκριμένο θέμα της οποίας το κείμενο, τα τραγούδια και τα ηχοτόπια θα είναι δικές τους δημιουργίες. Τα εργαστήρια θα είναι τρίωρα με διάλειμμα και οι ώρες θα κανονιστούν κατόπιν συνεννόησης με τα παιδιά και τους γονείς τους.

 

Η συμμετοχή για κάθε παιδί που θα συμμετέχει στα εργαστήρια θα είναι €20 και για τις πέντε ημέρες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις δηλώσεις συμμετοχής.

Εάν υπάρχουν παιδαγωγοί ή μουσικοί (ή και τα δύο), ή φοιτητές με καλή μουσική γνώση/εμπειρία (σε κλασσική, παραδοσιακή ή/και ροκ μουσική),  που έχουν τη διάθεση να συμμετέχουν εθελοντικά στο εργαστήρι ως συνεργάτες, είναι καλοδεχούμενοι.

 

Ακόμη σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στις 6 Αυγούστου θα υπάρχει συναυλία για όλη την οικογένεια στο 1ο μέρος με το μουσικό παραμύθι «το Νερολούλαδο» με τον γνωστό ηθοποιό Μανώλη Μαυροματάκη (αφήγηση) και την Καμεράτα της Κέρκυρας και στο δεύτερο μέρος τραγουδώντας Χατζιδάκη με την Ρόζα Πουλημένου (τραγούδι) και την Καμεράτα της Κέρκυρας. Και οι δύο αυτές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Θερινής Ακαδημίας Κιθάρας θα είναι δωρεάν για το κοινό. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί και το πλήρης πρόγραμμα των εργαστηρίων, των διαγωνισμών και των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν.

 

Πληροφορίες-Δηλώσεις συμμετοχής: Φορέας Τουρισμού Μολύβου, τηλ.: 22530 71990.

Details

Start:
July 31, 2014 @ 10:00 am
End:
August 4, 2014 @ 2:00 pm
Cost:
20€
Event Categories:
,

Venue

Στέγη Τρύφωνος