From the blog

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ στην Τουριστική οικονομία και στην επιχειρηματικότητα από την προσφυγική – μεταναστευτική κρίση στην Λέσβο

ΠΡΟΣ:

1. Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης, Υποδομών, Ναυτιλίας, Τουρισμού κ. Χριστοδουλάκη Νίκο

2. Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Τουρισμού κ. Ζαχαράτο Γεράσιμο

3. Πρόεδρος ΕΟΤ κ. Χατζηνικολάου Ελισάβετ

ΚΟΙΝ/ΣΗ:

1. Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου

2. Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κατρακάζο Νικόλαο

Όπως γνωρίζετε, ήδη, η Λέσβος δέχεται το 50% των μεταναστευτικών ροών από τα απέναντι παράλια. Ειδικότερα η περιοχή του Μολύβου και της Πέτρας που διακινεί το 80% του πρακτορευμένου τουρισμού στο σύνολο του νησιού δέχεται καθημερινά πληθυσμούς που κυμαίνονται από τα 1000 έως τα 3000 άτομα την ημέρα.

ΔΕΝ υπάρχουν πλέον θαλάσσια σύνορα στην περιοχή και η ακτογραμμή και οι παραλίες με τις μπλε σημαίες της περιοχής από την Εφταλού έως το λιμάνι του Μολύβου, Πέτρα και οι γύρω περιοχές βρίσκονται υπό καθεστώς καθημερινής κατάληψης.

Επιπροσθέτως η διέλευση μεταναστών μέσα από τις αυλές παραθαλάσσιων ξενοδοχείων, εστιατορίων και γενικά τουριστικών επιχειρήσεων αποτελεί σοκαριστική εικόνα για τους τουρίστες και έχει επιφέρει ήδη τεράστιο οικονομικό κόστος στην περιοχή του Μολύβου.

Σας υποβάλλουμε μια πρόχειρη και περιληπτική καταγραφή των οικονομικών επιπτώσεων για την φετινή σαιζόν που δεν έχει κλείσει ακόμα και για την επόμενη σαιζόν όπως καταγράφεται μέσα από τις κρατήσεις των πρακτορείων και τις πτήσεις τσάρτερ και για όλο το πλέγμα των επιχειρήσεων: ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τουριστικά γραφεία εστίαση και αναψυχή, ενοικίαση αυτοκινήτων, λεωφορείων, θαλάσσιων σπορ τουριστικών καταλυμάτων κλπ και όλων των εμπλεκομένων παραγωγικών επιχειρήσεων.

Από τα μέχρι τώρα συγκεντρωμένα στοιχεία σε συνεργασία με τα μέλη μας ξενοδόχους, ενοικιαζόμενα δωμάτια και τουριστικούς πράκτορες της Travel Agents, που διακινούν το σύνολο σχεδόν των Charters της Ευρώπης, συγκεντρώσαμε τα στοιχεία, που αφορούν στο υπόλοιπο της τρέχουσας περιόδου και τις εκτιμήσεις της επόμενης 2016, προκύπτουν τα παρακάτω:

  • Οι εταιρείες Charter Air Berlin και Niki που μεταφέρουν τους Γερμανούς και Αυστριακούς τουρίστες με δύο πτήσεις την εβδομάδα από την Αυστρία και δύο πτήσεις από την Γερμανία για όλη τη σεζόν του 2015 είχαν πληρότητα γύρω στο 70%.
  • H CORENDON είχε προγραμματίσει απ’ την Ολλανδία 3 πτήσεις την εβδομάδα, για όλη τη σεζόν του 2015, τις οποίες όμως τελικά απ’ τον Αύγουστο 2015 μοιράζει μ’ άλλους προορισμούς Ελλάδας και Τουρκίας. Για 2016 συζητά για 2 πτήσεις την εβδομάδα άγνωστο ακόμα αν θα μοιρασθούν κι αυτές μ’ άλλους προορισμούς.
  • Η εταιρεία Charter Transavia που χρησιμοποιούν όλοι οι Ολλανδοί Tour Operator, σταματά 3.10.2015 αντί 29.10.2015.
  • Η Ολλανδική SUNDIO είχε προγραμματίσει 3 πτήσεις, την εβδομάδα, έκοψε την μία από τις 3.7.2015 έως το τέλος της σαιζόν! Για τις άλλες δυο πτήσεις της, τις μοιραζόταν με το Ηράκλειο Κρήτης, σταματώντας στις 15.10.2015, λόγω χαμηλής πληρότητας!
  • Η Αγγλική Thomas Cook απ’ το τέλος Αυγούστου 2015 πετά με χαμηλή πληρότητα.
  • Η SPIES Δανίας μειώνει από αεροπλάνο 212 θέσεων σε 189 θέσεων το 2016.
  • Ο Tour Operator BRAVA SUNTOURS Δανίας που έφερνε 2 αεροπλάνα, την εβδομάδα λόγω χαμηλής πληρότητας απ’ τα μέσα Αυγούστου 2015 και μετά, τα μειώνει σ’ ένα αεροπλάνο από 11.9.2015. Για το 2016 θα μείνει μόνο το ένα, που και αυτό δεν είναι σίγουρο.
  • Ο Tour Operator VING Σουηδίας λόγω χαμηλής πληρότητας μειώνει το 212θέσιο αεροπλάνο σε 140 θέσεων.
  • Η ARHUS Charter Δανίας λόγω χαμηλών πληροτήτων πιέζεται αφόρητα και ίσως διακόψει τις πτήσεις.
  • Η Φιλανδία με πολλές δυσκολίες έβγαλε τη φετινή σεζόν και το 2016 τη μειώνει κατά δυο εβδομάδες στην αρχή και στο τέλος της περιόδου.
  • Η Τσεχία ακυρώνει όλο το πρόγραμμά της του 2016 και πάνε έτσι στράφι όλες μας οι προσπάθειες προς αυτή την τουριστική αγορά.
  • Η ΣΛΟΒΕΝΙΑ έρχεται μ’ ένα αεροπλάνο και με 3 Tour Operators  των οποίων οι 2 σταμάτησαν 4 εβδομάδες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό, δηλαδή στις 28.8.2015. Για το 2016 η πτήση δύσκολα θα γίνει λόγω ότι σταμάτησαν οι 2 Tour Operators το πρόγραμμά τους.
  • Όλοι οι παραπάνω Tour Operator αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να σταματήσουν την Λέσβο σαν προορισμό με την αυξανόμενη ροή της προσφυγικής κρίσης και το ενδεχόμενο που συζητιέται να γίνει κέντρο συγκέντρωσης προσφύγων εντός των τουριστικών περιοχών Πέτρας και Μολύβου.
  • Αρκετές εποχικές μονάδες κλείνουν φέτος νωρίτερα 30 ημέρες με σημαντική μείωση του εισοδήματος των επαγγελματιών και των εργαζομένων.
  • Σοβαρό πλήγμα έχει δεκτή και η κρουαζιέρα με την ακύρωση κρουαζιερόπλοιων και την δυσοίωνη προοπτική για του χρόνου τόσο για την Μυτιλήνη όσο και για την νεοσύστατη πύλη της Πέτρας.

Για μια ορθολογική εξισορρόπηση των μεγάλων απωλειών και σε αντιστάθμισμα της προβλεπόμενης καταστροφής του κλάδου, στην Λέσβο, προτείνουμε:

  1. Την στοχευόμενη προβολή της Λέσβου και την ενίσχυση των tour operators που εξυπηρετούν το 100% του εισερχόμενου τουρισμού από την Ευρώπη.

  1. Την λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης όλων των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από το μεταναστευτικό.

  1. Την παραμονή της Λέσβου στο μειωμένο συντελεστή του ΦΠΑ .

  2. Την εξαίρεση όλων των επιχειρήσεων από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ.

  3. Την δυνατότητα σε όσους έχουν προχωρήσει σε ειδικές ρυθμίσεις για την τακτοποίηση της οφειλής τους ( 100 δόσεις αι άλλα) να μην εκπίπτουν του δικαιώματος τους σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής της οφειλής τουλάχιστον ως τον Ιούλιο του 2016.

  4. Την μείωση προκαταβολής φόρου της χρήσης 2015 λόγω της μείωσης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων δεδομένου το πλήθος των ακινήτων μας η αντικειμενική αξία έχει υποβαθμιστεί.

  5. Την ανταγωνιστικότητα των πακέτων των Tour operators, με την επιδότηση ή συμμετοχή ή μείωση στο κόστος Handling fee των αεροσκαφών, καθώς και το ΦΠΑ της Επίγειας Εξυπηρέτησης ( η μεταφορών των πελατών να επανέλθει στο 5%).

Ελπίζοντας στην δική σας βοήθεια και προσβλέποντας στις δικές σας παραπέρα ενέργειες

Σας ευχαριστούμε θερμά και τελούμε εν αναμονή.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΟΛΒΑΛΗΣ ΝΙΚΟΣ